Ρόδι Superfood !
Προστατεύει τον Νου και το Σώμα μας !
[November 26, 2019 – Written By: Amelia Grant]
Το Ρόδι πλούσιο σε βιταμίνες A, K, C, B5, B6, B9
Το δέρμα [φλούδα] και τα σπόρια του Ροδιού είναι πλούσια σε φλαβονοειδή.
Η λαχταριστή ρουμπινί-κόκκινη εμφάνιση τους προέρχεται από πολυφαινόλες, που είναι τα πλέον ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Το Ρόδι παρέχει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες
Το ρόδι είναι φρούτο χαμηλών θερμίδων και ταυτόχρονα περιέχει 15 αμινοξέα, πέντε από τα οποία είναι αναντικατάστατα.
Περιέχει κρίσιμα μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, χαλκός και φώσφορος.
Το Ρόδι προάγει την υγεία της καρδιάς
Περιέχει πουνικ-αλαγίνη [punicalagin] και άλλα αντιοξειδωτικά, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, εμποδίζουν τη δημιουργία αθηροσκληρωτικών πλακών και έχουν ευεργετική επίδραση στην καρδιά
Το Ρόδι αποτρέπει την τριχόπτωση, προσφέρει υγεία και λάμψη στα μαλλιά
Η σιδηροπενική αναιμία [μείωση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης] στερεί οξυγόνο από τα κύτταρα του οργανισμού και μπορεί να εμφανίσετε ζάλη, κόπωση και ναυτία, εξαιτίας των χαμηλών επιπέδων οξυγόνωσης.
Τα μαλλιά και τα νύχια είναι τα πρώτα που στερούνται οξυγόνου και αυτό είναι μία από τις αιτίες της απώλειας μαλλιών.
Η κατανάλωση Ροδιού, όχι μόνο αυξάνει τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης, αλλά ενισχύει και τα θυλάκια της τρίχας, αποτρέπει την τριχόπτωση και δίνει στα μαλλιά υγιή λάμψη.
Το Ρόδι διευκολύνει την πέψη
Το Ρόδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν την πέψη.
Περίπου 100 γραμμάρια Ρόδι περιέχουν το 16% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ινών.
Επιπλέον, ο Χυμός Ροδιού διεγείρει την όρεξη και καταστέλλει τη δίψα.
Το Ρόδι βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Περίπου 100 γραμμάρια ροδιού περιέχουν το 21% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για τη βιταμίνη C, που έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύει από ιούς.
Το Ρόδι προστατεύει από τον καρκίνο
Ο Χυμός Ροδιού περιέχει ουσίες που παρεμβαίνουν στην σύνθεση περίσσειας οιστρογόνων και εμποδίζουν την ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό που εκδίδει η Αμερικανική Ένωση Έρευνας Καρκίνου, η τακτική κατανάλωση ροδιού μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Οι επιστήμονες μελετούν επίσης τις επιδράσεις του εκχυλίσματος ροδιού στον καρκίνο του προστάτη.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, ο Χυμός Ροδιού επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Επιπλέον, οι επιστήμονες αποφαίνονται ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη όγκων στους πνεύμονες και έτσι επιτρέπει την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της νόσου.
Το Ρόδι αποτρέπει την αρθροπάθεια
Η αρθροπάθεια, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και μόνιμους πόνους στις αρθρώσεις, επηρεάζει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Το Ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, που παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των οστών και των συνδετικών ιστών, αφού εμπλέκεται στην απορρόφηση του ασβεστίου.
Η επιστημονική έρευνα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve (Case Med) έδειξε ότι το Ρόδι επιβραδύνει την παραμόρφωση του χόνδρου που οδηγεί στην οστεοαρθρίτιδα.
Ο Χυμός Ροδιού είναι πλούσιος σε φυτοθρεπτικά συστατικά που ανακουφίζουν τη φλεγμονή και μειώνουν τη διόγκωση του χόνδρου.
Το Ρόδι συμβάλλει στην υγεία του στόματος
Ο Χυμός Ροδιού βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια μας.
Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακές και αντι-ιικές ιδιότητες, που καθαρίζουν τη στοματική κοιλότητα και σκοτώνουν τα κακά βακτηρίδια, μειώνοντας τον κίνδυνο ουλίτιδας.